Tentang

Jabalnurr adalah petualang yang mencari kebenaran.
Jabalnurr adalah manusia yang mencari makna dan hakikat kemanusiaanya di tengah manusia.
Jabalnurr adalah patriot yang berjuang menegakkan kehormatan, kebebasan, ketenangan, dan kehidupan yang baik bagi tanahair di bawah naungan Islam yang hanif.

Jabalnurr adalah lelaki bebas yang telah mengetahui rahsia wujudnya, maka dia pun berseru…
“Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku hanya untuk Allah, Tuhan semesta alam yang tiada sekutu bagiNya. Kepada yang demikianlah aku diperintahkandan aku termasuk orang-orang yang berserah diri.”

Inilah Aku

*******

Selain daripada itu, jabalnurr adalah seorang bekas pelajar di Australia, dan kini masih lagi menunggu untuk dipanggil utk bekerja di sebuah company di Malaysia. Hitherto, jabalnurr telah pulang ke tanah air selama 2 bulan 13 hari.

<Updated: 9/4/2008>

Jabalnurr telah pun memulakan kerjanya dengan sebuah syarikat di Ibukota Malaysia pada 2 Januari yang lepas dalam sebagai Jurutera Elektrik. Kini sedang mempelajari selok-belok pekerjaan yang sebenarnya lebih banyak melibatkan kertas-kertas dan disket-disket berbanding semi-conductor dan sirkit elektrik.

Jabalnurr juga kini telahpun selamat menyempurnakan separuh daripada keimanannya  (alhamdulillah…) dan berharapkan untuk menyempurnakan lagi separuh dengan meningkatkan ketaqwaannya kepada Allah, insyaAllah.

Wallahul musta’an

5 Responses to “Tentang”

  1. rohul hayat Says:

    hari ni dah 2 bulan 29 hari. better tukar la statement tuh. not constant.

  2. tu yg pakai perkataan “hitherto”. Maknanya “as of this writing” atau “semasa artikel ini ditulis”🙂

    Btw, bagus tul rohul. Boleh igt dah berapa hari kita berpisah utk sementara🙂

  3. ana suka gambar itu”ini aku siapa kamu” tu.enta buat ke?

  4. siapa punya blog nie? beritahu ana kat http://perjalananjauh.wordpress.com..boleh link..yg penting sentiasa update yek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: